Search
Archives

Fondatorul Casei Muzeu MM Magura Ilvei este domnul Marin Moldovan.

M-am nascut in anul 1967 intr-o familie de tarani gospodari, dintr-o comuna nasaudeana asezata pe cursul lin al raului Ilva, comuna pe numele ei Magura Ilvei

Mi-a oferit multe bucurii, una dintre ele fiind si aceea de a plamadi acest muzeu privat, de fapt impropriu spus privat, un muzeu al tuturor

Povestea a inceput cu mult timp in urma, pe cand eram copil de generala, rusticul si arta mi-au placut de mic copil, hoinaream prin toate cotloanele si casele din camp dupa olori si tot felul de obiecte din batrani. Ruticul pur si simplu ma fascina.

Marin Moldovan, fondatorul casei muzeu MM Magura Ilvei

Si totusi, visul mi s-a spulberat cand a venit vremea sa plec mai departe la studii (la Bistrita). Toate obiectele ce le-am agonisit si adunat pana atunci cu mult efort si poate de multe ori cu ocari din partea parintilor, a trebuit sa le donez. Alegerea cui sa le donez nu a fost grea. Deoarece le-am donat unui mare iubitor de rustic de pe meleaguri ilvene. Asadar le-am lasat toate domnului Virgil Ureche din localitatea Poiana Ilvei, care, Dumnezeu sa il ierte, nu se mai afla printre noi.

Timpul s-a scurs usor uitand parca de acele vremuri, probabil din cauza stresului cotidian, dar idea mi s-a inoculat din nou prin anul 2007. Cand hoinaream pe meleaguri maramuresene. Totul a inceput brusc, nicidecum ca o joaca de copil a anilor postdecembristi. Am inceput achizitiile prin grija unui bun si mare anticar din Satu Mare, Nelu Maris.

8 Responses to “Fondator”

Lasati un comentariu